Minden 30 000 Ft feletti vásárlást most ingyenesen kiszállítunk

Balkezes eszközök

Torda Gábor, 2016. 07. 29.

Nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor mindenkiben felmerül a kérdés, milyen szempontok alapján válasszunk iskolaszereket gyermekünknek.
Most abban szeretnénk útmutatást adni, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe a választás során ahhoz, hogy megkönnyíthessük gyermekünk dolgát és valóban csak a tanulásra kelljen koncentrálnia.

Sarkalatos kérdés a szülők számára a bal kezes gyermekek írás és rajzolás oktatása. A fejlesztők erre is odafigyeltek, megkönnyítve a bal kezes gyermekeknek ezt a folyamatot, úgyhogy a következőkben bemutatnék néhány bal kezes írószert. Kezdeném rögtön a ceruzával mert ezzel tanulják meg az írást. Ez egy igazán dizájnos kialakítású ceruza egyébként, mindamellett, hogy praktikus is. De most nézzük a praktikum oldalát.

"Természetesen több termék található balkezes gyermekek számára, úgy gondoltuk, talán ezek a legfontosabbak, amiket most kiragadnánk."

Ennek a ceruzának minden oldala be van vésve, mégpedig a gyermek ujjbegyeinek és az ujjak oldalának megfelelően, úgyhogy amikor a balkezes gyermek megfogja a ceruzát, jól látható, hogy gyakorlatilag minden ponton támasztékot nyer a keze a ceruzán. Ráadásul, amikor írásra kerül a sor, ennek a támasztásnak köszönhetően véletlenül sem kerül takarásba az írás, amit a gyermek a papíron ejt.


Ezáltal már az első betű leírásakor siker övezi a gyermek munkáját és biztosak lehetünk abban, hogy örömmel fog megtanulni a gyermek írni, mert annak ellenére, hogy bal kezes, nem fog ez neki problémát okozni. Ugyanez megtalálható színes változatban is, hiszen attól, hogy balkezes a gyermek, nem csak írnia kell tudni hanem rajzolni is, illetve ha szeret rajzolni, ne vegyük el tőle ezt az élményt.

Ezek a ceruzák ugyanilyen kialakításúak, ugyanilyen módon könnyítik meg a gyermek számára a rajzolást, sőt, hogyha a ceruzánk hegye elkopott, akkor megkönnyítendően a hegyezést - amit itt látnak, ez egy balkezes hegyező- ami úgy van kialakítva, hogy a gyermek bal kezének hüvelykujján lévő begy pontosan beilleszkedik a ceruzahegyezőnek az oldalába, tehát egy nagyon biztos fogást biztosít a gyermek számára és könnyedén ki tudja hegyezni a ceruzáját.
Következő, amivel megtanulják az írást, ugyancsak később, az nem más, mint a toll. Ugye a toll kérdése az mindig nehézkes, hát először ceruzával kell megtanulni írni, de eljön majd az idő, amikor a gyermeknek tollat is kell használni.

Ez a toll rengeteg előnyt rejt magában, főleg a balkezesek számára, ugyanis hasonlóan a ceruzához, olyan támasztékkal van ellátva, ami ráadásul gumiból van, tehát meggátolja azt, hogy a gyermek keze elcsússzon a tollon, és ezek a támasztékok egyértelműen illeszkednek a gyermek ujjának kialakításához, tehát ezzel hasonló módon, hasonlóan könnyen tud majd megtanulni írni, mint a ceruzával.
Egész egyszerűen a végén bepattintja és kikapcsolja, tehát ugyanúgy működik, mint bármelyik másik hagyományos toll.

A következő fontos kérdés, ha már kézügyességnél tartunk, az nem más, mint a technika órák varázsa. A balkezes olló különlegessége abban áll, hogy fordítva van kialakítva az ollónak a fogantyúja, tehát egyszerűen, bal kézzel is könnyedén tudja használni ezt az ollót, mert a hüvelykujjnak kialakított rész az ennél az ollónál alul található, a másik oldalon és ez kifejezetten az ő számukra van kifejlesztve. Ezzel is biztosan, és könnyedén megtanulják a papírvágást vagy a formák, alakzatok kivágását.

Vélemények

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelmi szabályzatunkat itt találja.