Minden 30 000 Ft feletti vásárlást most ingyenesen kiszállítunk

Gyertyaöntés otthon

Király Viki, 2016. 07. 07.

Egy egyedi gyertya készítéséhez a hozzávalókat javarészt megtaláljuk a hétköznapi használati tárgyaink között is, mint például egy kisebb és egy nagyobb méretű edény, olló, ezen kívül pedig szükségünk lesz a hobbiboltokban könnyen beszerezhető viaszozott, fémtalpú kanócra, gyertyaviaszra, valamint viaszszínezőre, ha színes gyertyát szeretnénk. Ami a formát illeti, elkészíthetjük saját kezűleg például faragással vagy fonással, de önthetjük formákba is. Én ez utóbbit választottam.


Az elkészítéshez szükséges eszközök előkészületének legelején mindjárt odatettem a nagyobb lábasban forrni a vizet. Amikor a víz forrni kezdett, a kisebb edény került elő. Ebbe hevítettem fel a gyertyaviaszt, ez körülbelül 10 percet vett igénybe. Amíg várakoztam, volt idő előkészíteni a formát, ahová később a viaszt öntöttem. Sajnos olyan gyertyatartó-öntőformával még nem találkoztam, melyben már ott lóg a kanóc, így ez volt a következő lépés. A kanóc végét a forma alján vezettem be a gyertyatartóba, majd az alján rögzítettem és megfelelő hosszúságúra hagytam, hogy ha belekerül a viasz, meg lehessen gyújtani. A felmelegedett, folyós viaszt beleöntöttem a tartóba úgy, hogy a kanóc kívül maradjon. Előzőleg színezett viaszt is vásároltam, mert az otthonomhoz illő gyertyát szerettem volna. Ennek megfelelően zöldre színeztem.A készítéshez szükséges eszközök előkészületének legelején mindjárt odatettem a nagyobb lábasban forrni a vizet. Amikor a víz forrni kezdett, a kisebb edény került elő. Ebbe hevítettem fel a gyertyaviaszt, ez körülbelül 10 percet vett igénybe. Amíg várakoztam, volt idő előkészíteni a formát, ahová később a viaszt öntöttem. Sajnos olyan gyertyatartó-öntőformával még nem találkoztam, melyben már ott lóg a kanóc, így ez volt a következő lépés. A kanóc végét a forma alján vezettem be a gyertyatartóba, majd az alján rögzítettem és megfelelő hosszúságúra hagytam, hogy ha belekerül a viasz, meg lehessen gyújtani. A felmelegedett, folyós viaszt beleöntöttem a tartóba úgy, hogy a kanóc kívül maradjon.

A photo posted by Wivy Botos (@wivy13) onElőzőleg színezett viaszt is vásároltam, mert az otthonomhoz illő gyertyát szerettem volna. Ennek megfelelően zöld színűt választottam. Ugyanúgy elkezdtem melegíteni egy kevés viaszt, de most hozzáadtam a viaszszínezőt is, ami megadja a gyertya színét. Rövid hevítés után elkészült a cseppfolyós viaszom, melyet ráöntöttem a natúr viaszra, ami már elkezdett szilárdulni a gyertyatartóban. Természetesen nem előírás betartani ezt a két lépést, de ha a szilárduló natúr viaszra öntjük a színezettet, különleges hatást lehet elérni. Ezek után megvártam míg megköt, tartva a kanócot, hogy az a felület közepén maradjon.

Vélemények

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelmi szabályzatunkat itt találja.