Minden 30 000 Ft feletti vásárlást most ingyenesen kiszállítunk

Gyertyaöntés otthon

Király Viki, 2016. 07. 07.

Egy egyedi gyertya készítéséhez a hozzávalókat javarészt megtaláljuk a hétköznapi használati tárgyaink között is, mint például egy kisebb és egy nagyobb méretű edény, olló, ezen kívül pedig szükségünk lesz a hobbiboltokban könnyen beszerezhető viaszozott, fémtalpú kanócra, gyertyaviaszra, valamint viaszszínezőre, ha színes gyertyát szeretnénk. Ami a formát illeti, elkészíthetjük saját kezűleg például faragással vagy fonással, de önthetjük formákba is. Én ez utóbbit választottam.


Az elkészítéshez szükséges eszközök előkészületének legelején mindjárt odatettem a nagyobb lábasban forrni a vizet. Amikor a víz forrni kezdett, a kisebb edény került elő. Ebbe hevítettem fel a gyertyaviaszt, ez körülbelül 10 percet vett igénybe. Amíg várakoztam, volt idő előkészíteni a formát, ahová később a viaszt öntöttem. Sajnos olyan gyertyatartó-öntőformával még nem találkoztam, melyben már ott lóg a kanóc, így ez volt a következő lépés. A kanóc végét a forma alján vezettem be a gyertyatartóba, majd az alján rögzítettem és megfelelő hosszúságúra hagytam, hogy ha belekerül a viasz, meg lehessen gyújtani. A felmelegedett, folyós viaszt beleöntöttem a tartóba úgy, hogy a kanóc kívül maradjon. Előzőleg színezett viaszt is vásároltam, mert az otthonomhoz illő gyertyát szerettem volna. Ennek megfelelően zöldre színeztem.A készítéshez szükséges eszközök előkészületének legelején mindjárt odatettem a nagyobb lábasban forrni a vizet. Amikor a víz forrni kezdett, a kisebb edény került elő. Ebbe hevítettem fel a gyertyaviaszt, ez körülbelül 10 percet vett igénybe. Amíg várakoztam, volt idő előkészíteni a formát, ahová később a viaszt öntöttem. Sajnos olyan gyertyatartó-öntőformával még nem találkoztam, melyben már ott lóg a kanóc, így ez volt a következő lépés. A kanóc végét a forma alján vezettem be a gyertyatartóba, majd az alján rögzítettem és megfelelő hosszúságúra hagytam, hogy ha belekerül a viasz, meg lehessen gyújtani. A felmelegedett, folyós viaszt beleöntöttem a tartóba úgy, hogy a kanóc kívül maradjon.

A photo posted by Wivy Botos (@wivy13) onElőzőleg színezett viaszt is vásároltam, mert az otthonomhoz illő gyertyát szerettem volna. Ennek megfelelően zöld színűt választottam. Ugyanúgy elkezdtem melegíteni egy kevés viaszt, de most hozzáadtam a viaszszínezőt is, ami megadja a gyertya színét. Rövid hevítés után elkészült a cseppfolyós viaszom, melyet ráöntöttem a natúr viaszra, ami már elkezdett szilárdulni a gyertyatartóban. Természetesen nem előírás betartani ezt a két lépést, de ha a szilárduló natúr viaszra öntjük a színezettet, különleges hatást lehet elérni. Ezek után megvártam míg megköt, tartva a kanócot, hogy az a felület közepén maradjon.

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: data

Filename: views/blog.php

Line Number: 65

Backtrace:

File: /var/www/renome.hu/app/views/blog.php
Line: 65
Function: _error_handler

File: /var/www/renome.hu/app/views/index.php
Line: 83
Function: view

File: /var/www/renome.hu/app/controllers/Page.php
Line: 692
Function: view

File: /var/www/renome.hu/index.php
Line: 147
Function: require_once

Vélemények

  A PHP Error was encountered

  Severity: Notice

  Message: Undefined variable: answer

  Filename: views/comments_list.php

  Line Number: 1

  Backtrace:

  File: /var/www/renome.hu/app/views/comments_list.php
  Line: 1
  Function: _error_handler

  File: /var/www/renome.hu/app/views/comments.php
  Line: 16
  Function: view

  File: /var/www/renome.hu/app/views/blog.php
  Line: 65
  Function: view

  File: /var/www/renome.hu/app/views/index.php
  Line: 83
  Function: view

  File: /var/www/renome.hu/app/controllers/Page.php
  Line: 692
  Function: view

  File: /var/www/renome.hu/index.php
  Line: 147
  Function: require_once

>
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelmi szabályzatunkat itt találja.
ga('send', 'pageview');