Minden 30 000 Ft feletti vásárlást most ingyenesen kiszállítunk

Mi kerüljön az iskolatáskába?

K.B., 2016. 12. 06.

Az alábbi kis videóban az apróságnak tűnő részletekre szeretnénk felhívni a figyelmét az elsős és a nagyobb gyermekes szülőknek egyaránt, hogyan és miképp készítsük lurkónkat az iskolakezdésre. 

Lássuk hát mik azok, amikre érdemes odafigyelni a táska előkészítésénél:

A megfelelő tanszerek kiválasztása tulajdonképpen elsődleges szempont, hiszen ezekkel kell majd dolgoznia nap mint nap. Nem mindegy tehát, milyen minőségű eszközöket választunk. Az olcsó helyett válasszuk inkább azt, amelyik legtovább kiszolgálja majd a kisiskolást. Ilyenek a színes ceruzák, zsírkréták, grafitceruzák, a radír, tollak, ecsetek és egyéb iskolai eszközök. Ezen termékek minőségét igen könnyen ellenőrizhetjük, mielőtt bekerülnének az iskolatáskába. A videóban is illusztráljuk, erre miképp van lehetőség. Egyszerűen teszteljük le őket! 

Akkor sincs baj, ha a megvásárolt írószer vagy egyéb használati tárgy nem felel meg az elvárásainknak, hiszen otthon is mindig szükség lesz színes ceruzára vagy vízfestékre.

Azért, hogy a ceruzák mindig készen álljanak a használatra, ellenőrizzük gyakorta azok hegyességét. Az sem árt, ha a gyermek tolltartójában is lapul mindig egy hegyező!

Ha gyermekünk balkezes? A több évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően ezekre az igényekre is fel vagyunk készülve. A videóban is egy bal kezes ollót mutatunk be, ennek markolata épp fordított, mint a hagyományos ollók esetében. Ezzel biztosítja bal kezes csemeténknek a biztonságos ollóhasználatot. A támasztéknak pedig kényelmi funkciója van.


Tisztasági csomag, tornazsák   

 
A tisztasági csomagot az iskola is kéri, amiben alap esetben szappan, műanyag pohár, zsebkendő és fésű kap helyet. Ezeken kívül azonban érdemes nedves fertőtlenítő kendőt bekészíteni, ha a gyermek olyan helyzetben lenne, ahol csak ezeket tudja használni. A nedves kendőket ajánlott légmentesen záródó tasakokban megvásárolni és így a táskába tenni. Azért praktikusabb ez a megoldás a 12-24-72 db-os törlőkendőknél, mert azoknál fennáll a veszélye, hogy amikor kihúz egy kendőt a tasakból, húz vele egy másikat is. Az pedig eláztatja a tankönyveket és a füzeteket.

Esőkabát

Mvel egy iskolai nap alatt bármi történhet, érdemes felkészülni minden eshetőségre. Igen, az esőre. Esőkabát nélkül ne engedjük útnak gyermekünket! A másik nagyon fontos dolog pedig a sebtapasz, hiszen a legapróbb horzsolás is igen kellemetlen lehet, nem beszélve azok elfertőződéséről. 

Kulacs 

Ami az innivalót illeti, remélhetőleg nem hagyjuk, hogy gyermekünk cukros és szénsavas üdítőket vásároljon az iskolai büfében, ami káros az egészségére és a fogait is roncsolja. Az ásványvizen kívül van még pár olyan ital, amelyet bátran készíthetünk gyermekünknek. Ilyenek a cukormentes teák vagy limonádék. Ezek elkészítése ráadásul nem igényel többet pár percnél.
Ha már előre behűtöttük azt, figyeljünk rá, hogy az üveg falán megjelenő víz ne érje a táskát, a könyveket pedig végképp! Ettől ugyancsak elázhatnak. Megoldást természetesen erre is találtunk: Ha a táskán nem lenne külső zseb, tegyük uzsonnás szatyorba a kulacsot és csak így helyezzük el a táskában.

Tornazsák   

A tornazsákban még mindig a tornacipő, tornamez, fiúknál az atléta és a rövidnadrág kap helyet. Praktikus megoldásként, mivel a tornazsák legalább egy hétig ott "büdösödik" az iskolában, elhelyezhetünk illatosító tasakokat. Természetesen ez nem fogja nekünk tisztára varázsolni a tornazsákot, mégis kellemesebb lesz viselnie a gyermeknek, ha egy nap kétszer is szüksége van a sportcuccára.

Csemeténk egészségére ügyelve a szénsavas cukorbombák mellett a csokikat is kerülhetjük. Ha cukorbevitelre van szüksége, csomagoljunk inkább gyümölcsöt, olyanokat, amiket szeret. 

Tízórai, uzsonna

Ha szendvicset csomagolunk, ügyeljünk a részletekre. A magas víztartalmú zöldségek mint az uborka vagy a paradicsom, levet engednek és eláztatják a szendvicset. Ettől persze nem lesz túl gusztusos, és nem kell csodálkozni, ha a gyermek hazaviszi a reggel gondosan összeállított kis uzsonnacsomagot. Próbáljunk tehát olyan uzsonnás dobozt találni, amelyben elkülönítve tárolhatjuk a zöldségeket/gyümölcsöket.

Biztonsági szempontok 

Ha a biztonsági szempontokat nézzük, fényvisszaverő elemekkel mindenképp legyen ellátva az iskolatáska, ha pedig ez hiányzik, pótolhatjuk utólag is. A lényeg az, hogy a gyermek számára előteremtsük a biztonságos közlekedés alapjait. Ugyanide sorolnánk azt a lehetséges történést is, hogy ha szeleburdi kisiskolásként  eltéveszti a hazautat, készítsünk be neki egy menetrendet a közeli járatokról, mellyel haza tud jutni. Arra az esetre pedig, ha otthagyná valahol a táskáját, pénztárcát, tolltartót vagy tornazsákot, helyezzünk el benne egy apró cetlit a gyermek nevével, címével és telefonszámunkkal, hogy bárki megtalálja, visszajuttathassa nekünk.

Végezetül saját emlékeztetőként írjuk le gyermekünk órarendjét, hogy könnyebb legyen egyeztetni vele és a szülők között a napi programról.

 Reméljük, tudtunk segíteni ezzel a rövid kisfilmmel és leírással, mostmár KEZDŐDHET AZ ISKOLA! :)

Vélemények

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelmi szabályzatunkat itt találja.